SPINAAS

Wie zijn we?

SPINAAS is een artistieke broedplek die ruimte biedt aan jongeren en volwassenen met (een vermoeden van) een verstandelijke beperkingen. Ons doel is om verbinding te bieden tussen makers, dromers en kunstenaars.

SPINAAS ondersteunt talenten en geeft de kans om te vertragen en uitgedaagd te worden.

SPINAAS is een plek waar er ruilmte is voor cross-over, experiment, expressie, creaties zonder afgebakende contouren.

Team spinaas

Lizzy Vandienrendonck

Lizzy is maker en agoog. Ze behaalde een master Audiovisuele kunsten aan het KASK Gent, met de specificatie animatiefilm. Ze is als freelancer te werk binnen animatiefilm, decorbouw en grafische vormgeving. Daarnaast behaalde ze ook een Bachelor sociaal werk. Binnen SPINAAS verbindt ze haar beide opleidingen en ervaringen en onderzoekt ze wat sociaal artistiek werk kan betekenen.

Saar Cools

Saar behaalde een Masterdiploma Schilderkunst en een educatieve master Vrije Kunsten aan Luca School of Arts. Ze heeft ervaring als docente voor artistieke ateliers en workshops. Daarnaast is ze keramiste en is ze in eigen bezig met het beheersen van de ambacht en sculptuur. 

Saar Cools

Saar behaalde een Masterdiploma Schilderkunst en een educatieve master Vrije Kunsten aan Luca School of Arts. Ze heeft ervaring als docente voor artistieke ateliers en workshops. Daarnaast is ze keramiste en is ze in eigen bezig met het beheersen van de ambacht en sculptuur. 

Madelief Segaert

Madelief studeerde af aan het kunsthumaniora Sint-Lucas te Gent. Daarna volgde ze een jaar grafische vormgeving in LUCA School Of Arts. Na dit leerrijke jaar ging haar voorkeur toch uit naar een opleiding in de sociale sector. Ze volgde een Se-n-Se leefgroepenwerking. Vandaag is ze nog steeds gepassioneerd bezig met beeldende kunst, waaronder vooral schilderkunst. Binnen SPINAAS wil ze graag haar liefde voor beeldende kunst delen met de deelnemers en samen met hen experimenteren en ontdekken wat beeldende kunst voor hen kan betekenen.

Kevin Bourguignon

Kevin is grafisch ontwerper en DJ en volgde een Se-n-se opleiding. Hij staat mee in voor de programmatie van SPINAAS. Daarnaast begeleidt hij Bootsea Academie en verzorgt hij de website.

Kevin Bourguignon

Kevin is grafisch ontwerper en DJ en volgde een Se-n-se opleiding. Hij staat mee in voor de programmatie van SPINAAS. Daarnaast begeleidt hij Bootsea Academie en verzorgt hij de website.

Wim Rogiers

Wim is de coördinator van Briek vzw en is verantwoordelijk voor de programmatie van SPINAAS. Hij volgt de culturele reizen en projecten van de algemene werking op. Daarnaast is hij ook DJ en begeleidt hij Bootsea Academy.

Geschiendenis

Briek Vrije Tijd is opgericht in 2016 uit Duinhelm vzw, een vrijetijdsdienst voor jongeren en volwassenen met een vermoeden van een beperking.
De organisatie biedt een kwalitatief en divers aanbod aan met activiteiten, daguitstappen, workshops en reizen met
toegankelijkheid voor iedereen, niet enkel voor bewoners van Duinhelm. Onder meer een gevarieerd programma rond kunst, film en theater krijgt vorm en de interesse bij de deelnemers groeit.

In 2021 opende Briek Vrije Tijd een eigen locatie midden in de stad van Oostende. De ‘Briek ruimte’ wordt de thuisbasis waar jongeren en volwassenen terecht kunnen. De kunstfabriek en workshops rond film, theater en muziek worden een vaste waarde bij de organisatie en
projecten met verschillende organisaties worden mogelijk. In hetzelfde jaar maakte Briek Vrije Tijd in samenwerking met jongDOEK (Opendoek vzw)
een inclusief theaterstuk. Bovendien werden we stakeholder in 0.666, waar we aan verschillende projecten hebben gewerkt, met o.m. inclusieve workshops met kleinVerhaal.

In 2022 nam Briek Vrije Tijd deel aan een inclusieve theateruitwisseling in samenwerking met Mu-Zee-Um, met ondersteuning van het European Solidarity Corps. We reisden hierdoor naar Ijsland en kregen de kans om deel te nemen aan workshops op Theater Aan Zee.
Doorheen het jaar experimenteerde Briek Vrije Tijd met geluid en radio in Villa Bota. We hielpen mee aan de uitwerking van de installatie genaamd ‘Wonka.play’ van ZandZand. En daarnaast startte het project ‘Woeshcraft’ van Woesh en proefden de deelnemers van circus.


In 2023 zetten we onze samenwerking verder met Woesh, waarbij de deelnemers de mogelijkheid krijgen om een opleiding tot circusassistent te volgen. We startten met een wekelijks audiovisueel traject rond film, theater, beweging en realiseerden twee kortfilms. Daarnaast werd Bootsea Academy opgericht zodat jongeren en volwassen zich kunnen wanen aan een opleiding DJ-en.Ook verzorgden we de vormgeving van de plaat van Dreun XL ‘De Wilde Superheld’, een band ondersteund door kleinVerhaal met beeldend werk van de deelnemers van de kunstfabriek.

SPINAAS bestaat nu als nieuw label, een samenwerking tussen Briek vzw en Duinhelm vzw.

Benieuwd naar wat we doen?

Ben je door het lezen van wie we zijn benieuwd geraakt naar wat we doen? Klik door en ontdek ons aanbod.